twitter

Adresblokje2

Like ons op Facebook
Like ons op Facebook

kleding03

Artikelen

Verslag Jaspercross 5 januari 2020

Rick Hartogs snelste bij de BAA Jaspercross/ Brabants Cross Kampioenschap.

 

Zondag 5 januari werd in de Polderse bossen in Asten door vele lopers een felle strijd gevoerd om de titel Brabants cross kampioen tijdens de BAA Jaspercross. Mede door het mooie weer en onder belangstelling van vrienden en ouders was deze cross, met bijna 600 deelnemers in diverse categorieën, een groot succes. Naast deze lopers, die kwamen voor dit kampioenschap of 6de cross van de Limbra Crosscompetitie, waren er ook opvallend veel lopers uit Asten en Someren (ca 80) waarvan ongeveer de helft lid is van atletiekclub ’t Jasper Sport.

Om 10.30 uur werd het startschot gegeven voor de lange cross door Wethouder Guido Schoolmeester van de gemeente Someren. Het parcours, dat bekend staat als een technisch parcours door de vele bochten, lag er prachtig bij mede dankzij het goede voorwerk wat de dag daarvoor door de vele vrijwilligers van ’t Jasper Sport was verricht.

Bij de lange cross (8000m) streden 150 deelnemers om de prijzen in verschillende leeftijdscategorieën. Bij de mannen was Rik Hartogs van DAK Drunen de verrassende winnaar met een zeer snelle tijd van 27:56. Mark van Kessel van Lopersgroep Deurne, de winnaar van voorgaande jaren, moest genoegen nemen met een derde plaats. Teun Duisters van Running team Eindhoven werd tweede.

Bij de vrouwen ging de titel naar Kathelijn Lemmens van Eindhoven Atletiek, Anna-Lina Dahlbeck werd tweede en Nathalie Thijssen uit Someren werd in dit sterk deelnemersveld verdienstelijk derde.

Bij de korte cross was Juul Knoester van GVAC Best de snelste, hij liep de 3 km in een tijd van 10:50; Emmie Weekers van Eindhoven Atletiek was de winnaar bij de vrouwen in een tijd van 12:43.

 

Uitslagen Pupillen en Junioren


Bij de junioren en pupillen werd er in veel categorieën gestreden bij de meisjes en de jongens. De lopers van de atletiekverenigingen uit de regio zoals HAC, ATH, Lopersgroep Deurne en ’t Jasper Sport hadden dit jaar te maken met een veel sterker deelnemersveld vanwege het Brabants Kampioenschap Cross. De plaatselijke favoriet van ’t Jasper Sport Jette Winkelman werd derde in haar categorie Meisjes A.

Naast deze plaatselijke favoriet waren er nog diverse andere jeugdleden uit onze regio met een podiumplaats.

Onderstaande jeugddeelnemers uit onze regio kregen een podiumplaats:

2e Jongens Mini Pupillen C Dex Scheepers ATH
2e Meisjes Pupillen B Aafke Mennen Lopersgroep Deurne
2e Meisjes Pupillen A Lieve Derks ATH
3e Meisjes Pupillen A Renske Mennen Lopersgroep Deurne
2e Jongens Junioren D Jorg Klomp ATH
2e Meisjes Junioren D Kirsten van den Hurk Lopersgroep Deurne
3e Jongens Junioren C Timo Klomp ATH
3e Meisjes Junioren B Emma Bijnen HAC
3e Meisjes Junioren A Jette Winkelman ’t Jasper Sport

 

De volledige uitslag is vinden op www.Limbracross.nl

(De uitslagen van de BK cross vind je hier).

Foto's van Johan Manders vind je hier.
Foto’s gemaakt door Eric Joosten vind je hier.
Foto’s gemaakt door Peter Kramer vind je hier.

Sponsors

 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image

Agenda

Opening 9 of 57
Lichtinstallatie 14 of 47
Pupillen junioren C-D 66 of 156
Jasperloop 200e-9289
P4040289
Molenvencross 14 of 48
Jasperloop 200e-9177