twitter

Adresblokje2

Like ons op Facebook
Like ons op Facebook

kleding03

Artikelen

Wandelroutes Someren

Wandel mee en oefen voor de Kennedymars of Rondje Someren

JOEK en Hermode presenteren acht verrassende wandelroutes door Someren

 

Naast het coronavirus, is ons land ook getroffen door het “wandelvirus”. Wandelen lijkt populairder dan ooit. Je kunt het ook tijdens coronamaatregelen blijven doen, het is gezond en het geeft je de kans om je zinnen te verzetten. Wandelvereniging Hermode en JOEK, de organisatie van de Kennedymars, spelen hier op in. De twee verenigingen hebben de handen ineengeslagen en zij bieden via hun websites acht verrassende wandelroutes aan voor iedereen uit Someren en (verre) omstreken. Een ideale voorbereiding voor de Kennedymars of het Rondje Someren!

60 en 80 jaar
Het is niet zomaar dat Hermode en JOEK dit jaar de samenwerking zoeken. Hermode viert in 2022 haar 60-jarig bestaan en JOEK bestaat 80 jaar. De twee jubilerende verenigingen willen de inwoners van Someren en iedereen van buiten Someren die ook zin heeft om mee te doen iets moois bieden: acht wandelroutes die allemaal starten in de gemeente Someren. Met onderweg natuurschoon, bezienswaardigheden en een natje en droogje bij de horeca die aan de route ligt. Wat wil je nog meer?

Georganiseerd op zondag of op een ander moment
De komende maanden kunnen alle mensen uit Someren en (verre) omstreken de acht wandelingen lopen, in hun eigen tempo en op het moment dat het je uitkomt. Er zijn acht zondagen in maart, april, mei en juni dat je georganiseerd mee kunt lopen. Zo leer je andere wandelaars kennen en kun je samen aanleggen bij de horeca aan de route. Het gaat om: 6 maart, 20 maart, 3 april, 17 april, 1 mei, 15 mei, 5 juni en 19 juni.
Voor de deelnemers die het Rondje Someren willen wandelen, of minder tijd hebben, kunnen er vanaf 17 april ook kortere routes worden gelopen. Men kan dan dus kiezen uit 2 routes.
Ga naar hermode.nl, kennedymars.nl of facebook.com/WSVHermode en laat weten wanneer je mee doet. Dit mogen alle zondagen zijn of kies er enkele uit.
Deelname is gratis.

De routes
De routes zijn gebaseerd op het bestaande routeknooppuntennetwerk en hebben een beknopte beschrijving. Deelnemers die een tip of opmerking hebben op de routes kunnen die delen met Hermode of JOEK, zodat zij de routes kunnen verbeteren. Door de routes in de aangegeven volgorde te lopen, zit er een mooie opbouw in als training naar de Kennedymars of het Rondje Someren. Geen garantie om deze tocht te volbrengen, maar zeker een steun in de goede richting.

Hermode
Heeft het “wandelvirus” na het lopen van de routes bezit van je genomen? Dan biedt wandelvereniging Hermode je via haar website hermode.nl nog meer mogelijkheden om dit gezonde virus te voeden. Zoals bijvoorbeeld deelname aan de “groenste vierdaagse van Nederland”. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan ook eens op facebook.com/WSVHermode.

Want in deze tijden is gezondheid, zowel lichamelijk als mentaal, super belangrijk.

Sponsors

 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image

Agenda

Jasperloop 200e-9177
Jasperloop 200e-9289
P4040289
Lichtinstallatie 14 of 47
Opening 9 of 57
Molenvencross 14 of 48
Pupillen junioren C-D 66 of 156