twitter

Blokmeerkamp C/D-junioren

Zaterdag 3 september vond de blokmeerkamp plaats. Deze wedstrijd werd georganiseerd door GAC Gemert. Drie van onze D-junioren deden mee aan deze wedstrijd. Zij hebben tijdens de vakantieperiode niet stil gezeten, maar zijn regelmatig komen trainen, zodat ze klaar waren voor de meerkamp. Dit heeft dan ook tot mooie resultaten mogen leiden.

Freke Hoeben won zilver en dat met twee onderdelen, kogel en de 600m, die ze nog nooit eerder op wedstrijden heeft gedaan. Een superknappe prestatie! Ook Roos en Nina behoorden tot de top-10 van de meerkamp. Roos van Houts eindigde op een mooie 7e plaats. Zij wist dit puntenaantal te behalen met persoonlijke records op kogel (6,25m) en horden (13,09s). Nina Maas heeft de meerkamp afgesloten met een knappe 10e plaats in het eindklassement. Haar beste prestatie was de 600m, hierbij eindigde ze op een 6e plaats in een tijd van 2:08,06s.

Super gedaan meiden!

Athletic Champs

Op zondag 17 juli vond bij AV Weert de laatste Athletics Champs wedstrijd plaats voor de pupillen. Met de zomervakantie in zicht gaven 8 pupillen van ’t Jasper Sport nog één keer alles om ook deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Onze 2 A-pupillen vormden een combinatieteam met Scopias. Dat was een succes. Na alle loop-, werp- en springonderdelen, behaalden zij in hun poule de eerste plaats!

 

Onze 6 B-/C-/minipupillen behaalden in hun poule de 4e plaats. Hun doorzettingsvermogen tijdens alle Athletics Champs wedstrijden was echter niet onopgemerkt gebleven. Bij de prijsuitreiking van de hele competitie kregen zij de aanmoedigingsprijs! Een heel leuke beer, die door onze pupillen Jasper is genoemd. Jasper zal ons als mascotte bij de toekomstige wedstrijden gaan aanmoedigen.

 

Brabantse Kampioenschappen

Na een fijne zomervakantie vonden op zaterdag 10 september de Brabantse Kampioenschappen voor pupillen plaats. Drie van onze pupillen trotseerden de regen en zetten hun beste beentje voor; Rens bij de minipupillen, Sem bij de C-pupillen en Luuk bij de A-pupillen. Op het programma stonden onder andere verspringen, hoogspringen, vortexwerpen, sprinten en hordelopen. Als afsluiting deden de pupillen nog een duurloop... in de stromende regen. Kletsnat, maar voldaan, konden onze kanjers weer naar huis.

 

Limbracross competitie

Nu het nieuwe schooljaar weer begonnen is, zijn we ook weer gestart met de trainingen voor de pupillen. Daarbij kunnen we toe gaan werken naar het cross-seizoen. Op www.limbracross.nl staan inmiddels de datums van alle wedstrijden van de Limbra cross competitie. Afgelopen jaar konden niet alle wedstrijden doorgaan in verband met de coronamaatregelen. Laten we hopen dat we dit jaar het hele programma kunnen doen!

Atletiek op bezoek bij basisschool De Diamant

Op vrijdag 20 april organiseerde basisschool De Diamant de koningsspelen voor hun school. Ze deden een oproep aan meerdere sportverenigingen. De handbal- en de atletiekvereniging gaven gehoor aan deze oproep.

 

Om 9.00 uur verzamelden Piet Jaspers, Elke Poell, Ali Suleiman en Harriët van Lierop zich bij de basisschool. Gezamenlijk bouwden we op het schoolplein een clinic athletic champs op voor de leerlingen van groep 1 t/m 6.

In één uur tijd verwerkten de leerlingen 4 onderdelen: teamestafette, 40 m horden, vortexwerpen en hurkhoogspringen. Het was een groot succes. We zagen allemaal kinderen, die genoten.

Na afloop kregen alle leerlingen een diploma ontworpen door Juri van Lierop

 diploma diamant 2.jpg

 

 

Julia van Dijk de beste van het land op atletiekonderdeel hink-stap-springen

Julia van Dijk de beste van het land op atletiekonderdeel hink-stap-springen

 

Afgelopen weekend vonden de landelijk atletiekkampioenschappen voor junioren C plaats.  Ook atletiekvereniging ’t Jaspersport was vertegenwoordigd. De Somerense meiden Julia van Dijk en Meike Vermeulen (beiden 15 jaar) deden mee op diverse onderdelen.

 

Op het onderdeel hink-stap-springen wist Julia de eerste plaats te behalen. Ze sprong maar liefst 10.96 meter en mag zich daarmee nationaal kampioene noemen. Meike sprong op hetzelfde onderdeel 9.41 meter en bereikte daarmee de 9e plaats. Een super knappe prestatie!

 

 

Julia van Dijk Nederlands Kampioen hink-stap-springen

Trainingen decembermaand

Op maandag 5 december zijn er geen trainingen voor de pupillen en de junioren.

 

Op maandag 26 december zijn er geen trainingen voor de pupillen en de junioren.

's Morgens kunnen allle leden en familieleden meedoen aan de oliebollenloop en na afloop genieten van een overheerlijke oliebol.

 

In de kerstvakantie zijn er voor de pupillen geen baantrainingen.

Daarvoor in de plaats zijn er 2 bostrainingen op vrijdag 30 december en 6 januari van 10.00tot 11.00  uur in de Polderse Bossen in Asten.

We verzamelen bij het Polderhonk. De training is voor pupillen en junioren.

Maarten Debeij Brabants Kampioen meerkamp

20160605 Maarten meerkamp 1000 m

Op 4 en 5 juni organiseerde GAC in Gemert de Open Brabantse Meerkamp Kampioenschappen.

Maarten had een goede start. Hij won de 100 m in een tijd van 12.20 sec. Op discus en speer leverde hij punten in ten opzichte van zijn concurrenten. Na 3 onderdelen stond hij tweede in de tussenstand. Het hoogspringen wist hij met een grote overmacht te winnen, 1.75 m. Aan het einde van de eerste dag stond Maarten bovenaan in de tussenstand. Deze positie heeft hij niet meer afgegeven. Op de tweede dag won hij de 100 m horden en het kogelstoten. Bij het verspringen eindigde hij op de 2e plaats. Hij sloot zijn meerkamp af met een 1000 m. Hij eindigde op de eerste plaats met 5242 punten.

Behalve Maarten hebben ook Janna Doumpas, Julia van Dijk, Meike Vermeulen, Resy van Iersel en Simone Pape aan de meerkamp deelgenomen.

De volledige uitslagen vind je terug onder het kopje jeugd/uitslagen.

Maarten Debij Nederlands kampioen hoogspringen JC

Zondag 24 januari werden in de Omnisport hal te Apeldoorn de Nationale C-Spelen Indooratletiek voor 13 en 14-jarigen gehouden.

Namens ’t Jasper Sport deden Maarten Debeij uit Asten en Janna Doumpas uit Someren mee.

Maarten Debeij wist bij het hoogspringen beslag te leggen op de eerste plaats en werd 5de op de 60 meter sprint en 7de op de 60 meter horden.

Janna Doumpas behaalde een mooie 4de plaats op de 60 meter sprint en wist de halve finales te halen bij de 60 meter horden.

De uitslagen :

1e Maarten Debeij hoogspringen 1.70 meter

5e Maarten Debeij 60 meter sprint 7.94 sec.

7e Maarten Debeij 60 meter horden 9.49 sec. 

4e Janna Doumpas 60 meter sprint 8.16 sec.

14e Janna Doumpas 60 meter horden 9.79 sec.

apeldoorn 2016 Maarten en Janna

Maarten Debeij 2e tijdens Nationale Meerkampen junioren C en D

20150920 winnaars nm jd

In het weekend van 19 en 20 september 2015 organiseerde atletiekvereniging Ilion uit Zoetermeer de Nationale Meerkampen voor junioren C en D. Per categorie mogen maximaal 36 junioren deelnemen. Maarten Debeij is een junioren D. De meerkamp voor de jongens junioren D bestaat uit 7 onderdelen, die in twee dagen worden verwerkt.

Het eerste onderdeel is de 80 m. Maarten won deze afstand in een nieuw persoonlijk record van 10.20 sec. Ook tijdens het tweede onderdeel verbeterde hij zijn persoonlijke record. Hij sprong 5.07 m ver. Het derde en laatste onderdeel van de 1e dag was het speerwerpen. Maarten wierp de speer naar 29.61 m. Na de eerste dag stond hij 2e in de tussenstand.

Lees meer...

Eerste plaats op 26. Internationales Schülermeeting in Třebič

Tijdens de jaarlijkse Europese Scholiereontmoeting heeft de Limburgse ploeg de eerste plaats behaald. De Limburgse ploeg wordt sinds een paar jaar aangevuld met atleten uit Zuid-Oost Brabant, en sinds dit jaar ook door atleten van AV ’t Jasper Sport.

De Europese Scholierenontmoeting is een uitwisselingswedstrijd voor C en D junioren met daaromheen een aantal culturele activiteiten. Vanuit oorsprong doet de provincie Limburg mee aan dit evenement. Lees verder over Europese scholierenontmoeting.docx

Groepsfoto tjechie

Beker Tjechie 

Diploma Tjechie


Sponsors

 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image

Agenda

Jasperloop 200e-9289
Pupillen junioren C-D 66 of 156
P4040289
Molenvencross 14 of 48
Opening 9 of 57
Lichtinstallatie 14 of 47
Jasperloop 200e-9177